Com molts haureu notat ja, des de Terracor hem llançat una nova marca que agrupa totes les nostres tomàtigues, TOMACOR. Ho hem fet per una raó ben senzilla, i és que volem que les pugueu identificar fàcilment a les tendes i supermercats i sapigueu que aquelles tomàtigues són nostres, mallorquines.

Baix aquest nom, trobareu totes les varietats de tomàtigues que cultivem, cada una diferenciada per un segon nom, com “Sa rosa”, “Sa negra”, “Sa cherry”, etc. Vols saber què tenen d’especial, què les fa úniques i per què és més adequada cada una? Segueix llegint que t’ho expliquem.

 

Les varietats de Tomacor 

  • Sa cor de bou: aquesta varietat destaca per la seva forma irregular i té un interior molt carnós, amb molta polpa i poques llavors. La seva textura és molt suau i té un gust principalment dolç.
  • Sa cor de bou rosa: té les millors característiques de la tomàtiga rosa, com la seva carnositat i aroma, però en la forma de les cor de bou, per això té unes mides bastant grans i un gust molt dolç amb una pell fina. 
  • Sa rosa: com el seu nom indica, són d’un color rosat intens, pell molt prima i polpa suau i compacta. Igual que les de cor de bou, són molt carnoses i aromàtiques, amb un gust notable que s’eleva al paladar quan les mengem, per això són tota una experiència sensorial.
  • Sa negra: seguint amb el color, les tomàtigues negres, que s’han donat a conèixer en els últims anys en el món gastronòmic, són d’interior contundent i sucós, amb pell cruixent, que es nota a la boca i un gust equilibrat, amb un punt àcid.  
  • Sa d’ensalada (coll verd): és una de les varietats més resistents i també més utilitzades. De textura cruixent, té punts de verdor i això fa que tingui un bon retrogust, un cop a la boca.
  • Sa cherry de pera: les més petites de la família de Tomacor, però tota una revolució. Són una explosió de gust a la boca, gràcies a la seva textura cruixent, molt sucoses, amb tocs àcids i molt aromàtiques.
  • Sa de fer pa amb oli: un clàssic típic de Mallorca, les tomàtigues de ramellet, molt sucoses per fregar damunt el pa i fer un bon pa amb oli o per afegir a sofregits.