Manacor, 19 d’octubre de 2021. El sommelier Josep Roca ha visitat una de les finques de Terracor, una empresa de Manacor dedicada al cultiu de fruites verdures i hortalisses, i guanyadora del Premi als Millors Productors Sostenibles de BBVA.

Durant aquesta visita, el mitjà dels germans Roca ha pogut descobrir les instal·lacions de la finca es Rafelet. Aquí ha rebut tot tipus d’explicacions sobre la sembra, cultiu, recol·lecció i comercialització dels productes de Terracor.

A la trobada han assistit també alguns responsables del projecte de BBVA, com el director territorial de la zona Aquest, David Conde; el director regional Est de Banca d’Empreses i Corporacions, Carlos Rodríguez; la directora de la zona de Balears, Susana Llombart; i Ana Redondo. Per part de Terracor, tots els socis han estat presents Maties i Guillem Adrover Sitges, Guillem i Xisco Adrover Cabrer, Toni Gili i Marina Adrover.

“Treballem tots els productes de la “A” fins a la “Z”.

També ha recalcat que “portem tota la vida dedicant-nos a l’agricultura”. Per aquest motiu, “el premi de BBVA suposa un reconeixement al nostre esforç i un impuls per a continuar treballant”.

Sistema de producció sostenible

Un altre dels temes que Terracor ha volgut destacar durant la visita de Josep Roca als seus cultius és el seu sistema de producció integrada, que permet mantenir uns nivells de producció comercial, sense perdre de vista el respecte per la terra i el medi ambient. Gràcies a això, podem “recol·lectar el producte sempre en el moment òptim, el de màxim apogeu”, com ha subratllat l’enginyer agrícola, Toni Gili.

La comitiva de BBVA, amb els socis de Terracor i Josep roca a la finca es Rafelet.

Totes aquestes tècniques de producció sostenibles són les que han fet possible que Terracor es faci amb el guardó proposat per part de BBVA, entre més de 200 empreses participants de tota Espanya. “Intentem sortir al mercat amb un producte més gustós”, ha destacat un dels socis de Terracor, gràcies a això podem arribar a més consumidors i continuar esforçant-nos per a aconseguir cultius més sostenibles.

Des de Terracor, treballem en diferents direccions per a fomentar la sostenibilitat. Per exemple, per a controlar les plagues en els nostres cultius, utilitzem plantes reservori i altres tècniques de control biològic naturals, que ens ajuden a combatre a aquests enemics, sense haver d’usar químics nocius.

Cal destacar també que en 2020 hem deixat d’utilitzar plàstic per a fer els encoixinats i ara els fem amb materials biodegradables. Això, ens permet estalviar uns 270 km de plàstic a l’any.

Com a resultat per totes aquestes accions, en 2019 ens van atorgar el Premi SIGFITO al cultiu sostenible per ser l’empresa mallorquina que més envasos ha reciclat.

Després d’aquesta visita de Josep Roca als cultius de Terracor, el següent pas serà veure els productes de incorporats en una de les receptes que el Celler de Can Roca elabora en el seu projecte “Gastronomia sostenible”. Aquest se centra en potenciar el consum de productes locals i de temporada.

El temps no ha acompanyat durant la jornada, de fet ha semblat que “Josep Roca ens ha portat la pluja”. Just després d’aquesta visita una mica passada per aigua, la trobada ha culminat amb un menú degustació elaborat pel xef Biel Cornet, en una altra de les finques de Terracor, és Bessons.