L’empresa Terracor ha presentat avui a les seves instal·lacions a Manacor, la prova pilot d’un nou camp experimental dedicat a implementar una tecnologia innovadora que incrementa el seu compromís amb la sostenibilitat i seguretat alimentària. Aquesta acció s’emmarca en el projecte europeu sobre economia circular en el sector agroalimentari a la Mediterrània, CESAM, del qual és un dels socis, i s’ha posat en marxa en col·laboració amb l’start up francesa Asclepios Tech, també membre del projecte europeu. A la presentació han assistit la representació de tots els membres institucionals i empreses que formen part del CESAM.

Asclepios Tech és una startup d’AgTech que desenvolupa solucions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. El seu producte estrella, Boxilumix®, utilitza senyals de llum modulats per comunicar-se amb les plantes, oferint múltiples beneficis com la protecció contra patògens, l’allargament de la vida útil dels productes frescos, i la millora de les qualitats comercials i nutricionals dels cultius.

El camp experimental de Terracor servirà com a base per testar i optimitzar la tecnologia Boxilumix® en un entorn real. Aquesta col·laboració reafirma el compromís de l’empresa manacorina amb la innovació i la sostenibilitat, i ofereix una oportunitat única per als agricultors de beneficiar-se directament d’aquesta tecnologia avançada. Terracor és una empresa líder en la producció sostenible de fruites i verdures a Mallorca que treballa constantment per a millorar les pràctiques agrícoles i oferir als seus clients productes frescos i saludables.

El projecte CESAM, coordinat per l’Euroregió Pirineus-Mediterrani (EPM) dins del programa Interregional I3 de la Comissió Europea, reuneix nou socis de les regions europees d’Occitània, Catalunya, i les Illes Balears, de les quals, els seu membre institucional representant és la Fundació Bit. L’objectiu del projecte CESAM és promoure l’economia circular i les solucions sostenibles en el sector agroalimentari en aquestes regions.